Nu

Voor de Wind presenteert:

Doolhoofd
De mythe van de Minotaurus

Theseus is een held.
Tenminste, dat denkt iedereen.
Maar dan staat hij oog in oog met de monsterlijke Minotaurus…

Ariadne vindt avonturen onzin.
Tenminste, dat denkt ze.
Maar dan staat ze oog in oog met Theseus…

Samen komen ze terecht in een reusachtig doolhof. Met als enige wapen een bolletje rode wol. Zullen ze het raadsel ontwarren? Of is verdwalen eigenlijk zo gek nog niet?

Doolhoofd is een vernuftig muzikaal heldendrama van mythische proporties. Voor helden en heldinnen vanaf 6 jaar, die niet bang zijn om te verdwalen. Want aan verdwalen houd je de stoerste verhalen over.
Waarschuwing: niet geschikt voor helikopterouders. Dus get lost!

Voor de wind maakt verrassende muzikale producties op onverwachte locaties met het orgel in de hoofdrol. Ook in deze muzikale bewerking van de bekende mythe van de Minotaurus is het orgel – bijna letterlijk – de rode draad.

Spel: Maarten Ebbers en Nele Mennes / Kim Arnold
Orgel: Bob van der Linde
Tekst en regie: Kim Arnold

Zie voor actuele informatie de speellijst.
Klik hier voor de trailer! En hier vind je nog een klein voorproefje.

————————————————————————————————————————-

De Chinese nachtegaal

De Chinese nachtegaalDe keizer van China houdt niet van regeren. Het liefst speelt hij, samen met de hofkapelmeester, in de keizerlijke speelkamer met zijn porseleinen racebaan en de terracotta soldaatjes. Daar is de keizer een gelukkig man. Totdat hij op een dag een mysterieus cadeau krijgt van de keizer van Japan…

Sprookjes zijn niet echt. Het zijn maar sprookjes. Dat dacht Kim tenminste. Totdat haar goede vriend Joep, een klokkenmaker van Museum Speelklok, op een dag terugkwam uit China met een wel heel bijzonder museumstuk…

Na het succes van Peter en de wolf ben ik deze herfstvakantie weer terug in Museum Speelklok! Omringd door de collectie van het museum speel ik het spannende en ontroerende verhaal over de keizer, zijn deftige vriend de kapelmeester en een nietig, klein vogeltje. In deze speciale bewerking van het bekende sprookje spelen de muziekinstrumenten van Museum Speelklok de hoofdrol!

Zie ook de speellijst.